2015/02/01

Nicole Scherzinger

Teljes név: Nicole Elikolani Prescovia Valiente Scherzinger

Születési hely: Honolulu (Hawai)

Születési dátum: 1978.június 29. 

Foglalkozás: előadó

Műfajok: pop, R&B

Csillagjegy: rák

Magassága: 165 cm

Párja: Lewis Hamilton

 

Nicole 1999-ben részt vett a Days of the New második albumának munkálataiban.

 

2001-ben részt vett a The WB televízió akkor induló tehetségkutató műsorában a show Popstars-ban, melynek célja egy lány együttes létrehozása volt. Az együttes az Eden's Crush nevet kapta és ő lett az egyik énekesnője. A csapat 2001-es első kislemeze a Get Over Yourself (Goodbye)" elérte a tízedik helyet az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistán, és később együtt turnéztak az ’N Sync-kel és Jessica Simpsonnal. Miközben kiadták Popstars című albumuk második kislemezét, a Love This Wayt, a lányokat alkalmazó kiadó a London-Sire Records megszűnt, melynek következtében az Eden's Crush is. Nicole ez alatt az idő alatt ismerte meg Kara DioGuardit, aki a későbbi Pussycat Dollsos albumoknak és az ő szólóalbumának a szövegét is írta.

Miután az Eden’s Crush feloszlott Nicole egyedül próbálta építeni zenei karrierjét. 2003-ban ő énekelte fel az 50 első randi egyik betétdalát, a Breakfast in Bedet. A dal producere Nick Hexum volt, akinek ezután három évig volt a barátnője.

c45e5fdd-824c-41ad-91cb-4e31165031e3.jpg 

Együtt dolgozott Yoshiki Hayashival, a japán X Japan rock együttes egyik tagjával is. Ő énekelte fel a Tokiói Szimfonikus Zenekar I'll Be Your Love című számát, amely 2003-ban felkerült az Exposition of Global Harmony listájára.

A Pussycat Dolls Don't Cha című számának sikere után Nicole több felkérést is kapott más zenészektől, hogy készítsenek közös dalokat. 2005-ben több dalt is felvett Shaggyvel, Vittorio Grigolóval és Will Smithszel. 2006-ban Avanttal készített egy közös kislemezt, mely a Lie About Us címet kapta, valamint felvette P. Diddyvel a Come to Me-t (melynek megírásában is részt vett), ami kilencedik lett a Billboard Hot 100-on.

2006 óta dolgoznak Nicole debütáló albumán, a Her Name Is Nicole-on. Az albumhoz már közel 100 dalt vettek fel, és úgy tervezték, hogy 2007-ben fog megjelenni, de a mai napig nem került rá sor. Az album munkálataiban részt vett Will.i.am, Timbaland, Kara DioGuardi, Ne-Yo és Pharrell Williams. Az albumon több duett is hallható, többek között Macy Grayjel, Akonnal, Busta Rhymesszal, Timbalanddel és Stinggel.

A kiadatlan album néhány dalát már kiadták más előadók, többek között a Pussycat Dolls (a Happily Never Aftert, a Who's Gonna Love You-t és a When I Grow Upot) és Christina Milian (a Punch You in Your Sleepet, mely az énekesnő Elope című albumán kapott helyet).

Nicole-t több interjúban kérdezték arról, hogy miért késik ilyen sokat a szólóalbumának megjelenése. Mindig azt felelte, hogy egyelőre még várnak a Her Name Is Nicole kiadásával és még a Pussycat Dollsra koncentrál.

2007 júliusa és decembere között már több kislemez is megjelent az albumról, például a Whatever U Like és a Baby Love. Ezek az USA-ban nem lettek sikeresek, de több európai ország slágerlistáján bekerültek a Top 20-ba.

A tervek szerint a Pussycat Dolls World Domination Turnéja után Nicole újra stúdióba vonul és fel fog venni több duettet will.i.ammel, Timbalanddel, Lady Gagával és A. R. Rahmannal.